4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

miercuri, 26 martie 2014

Sfanta Taina a Maslului - savarsita in sobor de sapte preoti la Villarrobledo


Chiar daca ne aflam in Spania, unde distanta dintre parohiile ortodoxe romanesti este uneori destul de mare, iata ca si de aceasta data, in Postul Sfintelor Pasti, la Villarrobledo s-a savarsit in 23 martie de la ora 18:00 Taina Sfantului Maslu in sobor de sapte preoti. Cu toate ca preotii si in unele cazuri si credinciosii care au venit de la distante mai mari, au facut sute bune de kilometri pentru a participa la aceasta Sfanta Taina, puterea rugaciunii ne-a adus pe toti in acelasi loc, pentru a putea savarsi dupa randuiala, in sobor de sapte preoti, Sfantul Maslu si de a ne ruga impreuna lui Dumnezeu, fiecare dupa a lui trebuinta.
        Au raspuns invitatiei parintelui paroh, Daniel Cucul, si au fost prezenti in parohia Villarrobledo participand la Sfanta Taina, parintele protopop Cristian Suciu de la Talavera de la Reina, parintele Florin Voinea de la Toledo, parintele Florin Petrut de la Almeria, parintele Alexandru Titorencu de la Requena, parintele Achim Ioan Mihai de la Tomelloso si parintele Gheorghe Cucul de la Manzanares.
      Credinciosii din Villarrobledo, dar si din imprejurimi veniti in numar mare au primit cu luare aminte cuvantul de invatatura al parintelui Florin Voinea din Toledo, care a vorbit despre grija noastra prea mare pentru trup, in detrimentul sufletului care de fapt este cel vesnic si de care ar trebui sa ne ingrijim fara conteneala pentru a ajunge sa dobandim viata vesnica.
        La final credinciosii au fost binecuvantati si miruti cu untdelemn sfiintit de fiecare preot in parte spre a dobandi vindecarea bolilor trupesti, dar si sufletesti. Inainte de despartire, credinciosii au participat alaturi de preotii slujitori la agapa frateasca pregatita de doamnele parohiei.



                                      Adelina Maria Cucul   













      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu