4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

luni, 14 ianuarie 2013

Slujba arhiereasca de binecuvantare a lacasului de rugaciune la Villarrobledo



        Duminica, 13 ianuarie 2013, Parohia Ortodoxa Sfantul Prooroc Daniel din Villarrobledo a imbracat haina de sarbatoare, credinciosii primind in mijlocul lor pe Preasfintitul Parinte Timotei Lauran, Episcopul Spaniei si Portugaliei.

       La slujba arhiereasca au  mai luat parte parintele iconom stavrofor Nicolae Fit, de la Manastirea Sag-Timiseni din judetul Timis, parintele Gheorghe Cucul din Manzanares si parintele paroh Daniel Cucul.
        Inainte de savarsirea Sfintei Liturghii a avut loc o slujba de binecuvantare a lucrarilor ce s-au realizat in ultimul an in spatiul unde parintele paroh savarseste slujbele religioase. Astfel, prin Slujba de Sfintire ce a fost savarsita de catre Preasfintitul Parinte Timotei, localul de pana acum s-a transformat intr-un adevarat lacas de rugaciune unde credinciosii ortodocsi romani din Villarrobledo si din imprejurimi se aduna pentru participarea la sfintele slujbe.  
        Prezenta Preasfintiei Sale a adunat multime de credinciosi care au participat la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, imbogatindu-se duhovniceste din cuvantul ierarhului care ne-a vorbit despre importanta smereniei si a ascultarii in urcusul duhovnicesc, precum si despre unicitatea si valoare Sfintei Taine a Botezului.
        In cadrul Sfintei Liturghii a avut loc si hirotonia intru diacon a tanarului teolog Adrian Mihai Fofiu, motiv de mare bucurie si cinste pentru credinciosii din Villarrobledo care au putut fi gazde si martori in acelasi timp la aceasta mare taina si lucrare a lui Dumnezeu.
        Pentru toata grija credinciosilor pentru biserica si stradania cu care si-au impodobit spatiul de rugaciune, in frunte cu pastorul lor, Preasfintitul Timotei i-a acordat parintelui paroh rangul de sachelar.
        La sfarsitul Sfintei Liturghii, cativa copilasi care participa la ora de religie, pregatiti de catre doamna preoteasa Adelina Maria Cucul, au recitat atat Preasfintitului, cat si multimii de credinciosi poezii religioase.
        La final, doamnele parohiei noastre impreuna cu doamna preoteasa au pregatit bucate gustoase pentru toti credinciosii care au participat la acest eveniment atat de important pentru comunitatea ortodoxa romana din Villarrobledo.
        Dorim sa multumim Preasfintitului Parinte Timotei atat  pentru grija si dragostea ce ne-o poarta, cat si pentru prezenta Preasfintiei Sale in mijlocul nostru. Multumim de asemenea domnului consul Liviu Popa, consulul Romaniei de la Ciudad Real, care ne-a fost alaturi si de aceasta data.

                                         Adelina Maria Cucul
















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu