4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

marți, 6 martie 2012

Taina Sfantului Maslu in parohia Sfantul Prooroc Daniel,Villarrobledo



    Duminica 4.03.2012 in Parohia ¨Sfantul Prooroc Daniel¨ din Villarrobledo a avut loc Sfanta Taina a Maslului, savarsita de catre un sobor de 7 preoti. Iata cum, urmand indemnul mai marilor bisericii ortodoxe de a dedica acest an Sfintei Taine a Maslului, preotul Daniel reuseste din nou sa adune un sobor de preoti la savarsirea acestei sfinte si mari taine.
La aceasta Sfanta Taina alaturi de parintele paroh Daniel Cucul  au luat parte: Parintele protopop Cristian Suciu din Parohia Ortodoxa ¨Pogorarea Sfantului Duh¨ din Talavera de la Reina, parintele Sorin Teodor MUNTEANU din Parohia Ortodoxa Romana ¨Sfanta Mucenita Filofteia¨ Cordoba, parintele Florin Petrut din Parohia ¨Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan¨din Almeria, parintele Alexandru Titorencu din Parohia ¨Sfantul Ioan Scararu¨ din Requena, parintele Sebastian Hogea din Parohia ¨Sfantul Dionisie Exiguul¨ din Albacete, parintele Gheorghe Cucul din Parohia ¨Sfantul Gheorghe Hosevitul¨ din Manzanares. Alaturi de preacucernicii parinti au participat si un numar destul de mare de credinciosi care la sfarsitul acesti Sfinte Taine, au fost binecuvantati cu o frumoasa si inaltatoare predica tinuta de catre parintele protopop al nou infiintatului Protopopiat de Castilla La Mancha. Parintele protopop a amintit credinciosilor de multele ispite cu care sunt incercati, acum in vreme de criza, crestinii ortodocsi indemnandu-i sa staruiasca in rugaciune pentru a fi mai aproape de Dumnezeu. Sa ne gandim ca Dumnezeu ne-a daruit zile si vremuri bune, ne-a daruit sanatate sa putem sa muncim si sa ne bucuram de bunatatile acestei lumi trecatoare, bunatati care din pacate au facut ca multi crestini sa se indeparteze de Dumnezeu. De aceea parintele a indemnat credinciosii sa se stranga pe linga preotul paroh pe care Dumnezeu, si mai apoi Biserica, l-a trimis acolo unde sunt comunitati de romani pentru a-i ajuta sa gaseasca drumul spre mantuire. Totodata a rugat credinciosii prezenti sa incerce fiecare sa invete pe copii si pe tineret care sunt adevaratele valori ale credintei crestine ortodoxe pentru ca, spunea sfintia sa, copii si tinerii din zilele de azi isi iau ca model tot felul de idoli lumesti si nu se conduc dupa modele bisericii.
      Multumim tuturor parintilor si credinciosilor  care au luat parte la aceasta Sfanta Taina a Bisericii noastre in aceasta zi minunata pe care am inceput-o cu rugaciune prin Sfanta Liturghie a Sfantului Vasile Cel Mare si am terminat-o tot cu rugaciunea. 


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu