4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

vineri, 9 martie 2012

SA INVATAM SA NE RUGAM…

 
Rugaciune ce se citeste mai ales cand ne apropiem sa ne impartasim cu dumnezeiestile Taine (Rugaciune catre Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria)

Neantinata cu adevarat, Fecioara preacurata si Nascatoare de Dumnezeu; minunea cea neanteleasa a ingerilor, netalcuita si nepovestita oamenilor, iar mai ales si acelora si acestora necuprinsa cu mintea; parga neamului nostru, locasul cel preacurat al Dumnezeirii, nadejdea mantuirii noastre; Ceea ce pe unul din Treime, pe Domnul nostru Iisus Hristos, Dumnezeu desavarsit si Om desavarsit, L-ai adus noua, mai presus de toata mintea, pentru bunatatea Lui cea nemarginita.
Ca, prin framantatura omeneasca, sa mantuiasca firea noastracea cazuta si s-o aduca iarasi la vrednicia cea de demult; indreptarea celor ce cad si dupa iconomia cea mantuitoare a Cuvantului lui Dumnezeu; Ceea ce si pe mine, cel nevrednic de toata sprijineala si purtarea de grija, ca cel ce pacatuiesc de buna voie in toata vremea si locul, ma izbavesti de multe primejdii cauta si acum spre ticalosia mea si cerceteaza-ma dupa obicei, ca sunt stramtorat si un stiu ce sa fac. Daca cuget la multimea rautatilor mele cele nenumarate, ma vad pe sinemi departat de Tainele cele infricosatoare si cu total nevrednic de ele. Si daca un ma apropii de ele mai multa vreme, ma fac cu total rob vrajmasului, ca unul ce ma impartasesc spre osanda. Pentru aceasta multimea cea nemarginita a faradelegilor mele aruncand-o in noianul indurarilor celor neurmate ale Fiului tau si Dumnezeu si pe tine punandu-te mijlocitoare tare, indraznind ma apropii. Indreapta catre El indrazneala ta cea de Maica, Stapana preacurata, si fa-L milostiv mie, rogu-ma. Stai langa mine, Prea Curata, si sa un te ingretosezi de mine, cel ce sunt tinut de multe pacate; cel ce m-am netrebnicit cu faptele, cu cuvintele, cu pornirile cugetului, cu nenumarate mestesugiri si cu prefacatorii si fatarnicii dracesti. Arata-te mie ajutatoare in ceasul acesta si roaga pe Domnul cel lesne de imblanzit si nepomenitor de rau, sa un ma lepede, nici sa ma arate desert de darul Lui, ci, trecand cu vederea gresalele mele cele multe, sa ma sfinteasca, sa ma lumineze, fiu al luminii si sa ma faca si sa ma mantuiasca, prin impartasirea cu Sfantul lui Trup si Cinstitul si de viata facatorul Lui Sange… Ca umbland in poruncile Lui cele sfinte si indreptandu-ma, sa nu ma mai intorc catre pacat, ci aratandu-ma partas de darul cel nestricacios si sfant, de aici sa primesc arvunile lui cele desavarsite si asa sa ma izbavesc de muncile cele vesnice si sa dobandesc viata cea fericita, prin tine, nadejdea si partinitoarea mea cea adevarata, slavind pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, pe Prea Sfanta si fericita Treime, in vecii vecilor. Amin!                                               

Rugaciune a Prea Sfintitului Filotei, patriarhul Constantinopolului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu