Postul Sfintelor Paşti este o perioadă a pocăinţei. În tot acest timp întreg spaţiul eclezial se schimbă, de la rânduiala slujbelor şi până la culoarea veşmintelor liturgice. Astfel, doar în Postul Mare acoperămintele cu care se înveşmântează biserica, începând cu Sfânta Masă, şi până la odăjdiile preoţeşti sunt de culoarea neagră sau de culoare închisă.

În perioada Postului Mare întreaga Biserică îmbracă o haină a smereniei, a doliului, a pocăinţei. Sunt înlocuite perdelele albe,  şi mai ales acoperămintele de pe Sfânta Masă şi de pe celelalte mese din cadrul Bisericii tocmai pentru ca ambianţa din Biserică să fie cea care ne indeamna spre smerenie, spre pocăinţă. Vom face metanii şi ne vom pregăti deja de acum până la Paşti pentru ca urcând Dealul Golgotei să vedem deja Lumina Învierii.
Acesta schimbare s-a savarsit si in parohia noastra,  o data cu inceperea postului, astfel incat acoperamintele Sfintei Mese, acoperamintele inchinatoarelor precum si a celorlalte piese de mobilier din biserica, s-au inlocuit cu cele de culoare neagra.
Culoarea acoperămintelor din Biserici şi a veşmintelor preoţeşti se schimbă în noaptea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.