4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

miercuri, 21 martie 2012

Prima ședință în Protopopiatul Castilla-La Mancha

 

Sub președinția Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, la Talavera de la Reina s-a desfășurat marți, 20 martie, prima ședință a preoților din Protopopiatul Castilla-La Mancha, cel mai nou protopopiat din cuprinsul eparhiei. Înainte de începerea lucrărilor, Părintele Eiscop Timotei a slujit un Te Deum în biserica Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Talavera de la Reina, la care au participat toți preoții, în frunte cu părintele protopop Cristian Suciu, parohul din Talavera.

Lucrările propriu-zise ale ședinței au fost deschise în jurul orei 10.30, prin cuvântul Episcopului Timotei, care a prezentat mai întâi argumentele înființării acestui protopopiat, și anume eficientizarea activității misionare a preoților din cuprins și o mai bună conlucrare în păstorirea enoriașilor. Această primă ședință a fost mai mult o întâlnire de cunoaștere a preoților între ei, care au avut astfel ocazia să aducă în discuție principalele probleme întâlnite în parohiile lor și să găsească împreună soluții.
Preasfințitul Timotei i-a sfătuit să își caute credincioșii, să îi atragă la biserică, iar preoții să fie uniți și să existe între ei o strânsă colaborare: „Profitați de orice ocazie pentru a vă catehiza credincioșii și faceți vizite pastorale!”.
Un alt punct important a fost predarea Religiei Ortodoxe pentru copiii români care învață în școlile din Spania, pentru care s-a decis adunarea de semnături la nivelul parohiilor în vederea susținerii acestui demers.
Înființat pe data de 8 februarie 2012, în cadrul Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, Protopopiatul Castilla-La Mancha cuprinde 10 parohii: Talavera de la Reina, Toledo, Ciudad Real, Albacete, Tarancon, Cuenca, Villarobledo, Manzanares, Tomelloso și Alcala de Jucar.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu