4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

luni, 26 martie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ - 27.681 KILOGRAME DE ALIMENTE PENTRU SINISTRAȚII DIN ROMÂNIA

 
În urma campaniei de ajutorare a sinistraților din România afectați de ninsorile abundente din această iarnă, campanie desfășurată în perioada 16 FBRUARIE – 3 MARTIE 2012, în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, s-au adunat 27.681 kilograme de alimente. Românii au răspuns prompt apelului Preasfințitului Părinte Episcop Timotei, donând făină, orez, ulei, zahăr, conserve și alte produse alimentare neperisabile.

Pachetele au fost trimise în România începând cu data de 11 martie, prin intermediul firmelor de transport internațional Bîrsan y Bârsan Hermanos S.L., Nelu Bârsan și Logistica Trans Rom. S.L. – Neluțu Moise, firme care s-au implicat concret în această campanie, asigurând gratuit transportul întregii cantități.
În ce privește destinația ajutoarelor, au fost vizate localitățile cele mai afectate de ninsori. În zona Buzăului, alimentele au fost distribuite pe raza Protopopiatelor Râmnicu Sărat și Mărăcineni, unde au fost izolate 10 parohii cu 78 gospodării, respectiv 7 parohii cu 126 gospodării. De asemenea, o parte din produsele alimentare a ajuns în orașul Fetești și satele învecinate Buliga și Unirea.
Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei adresează mulțumiri în primul rând credincioșilor care au dat dovadă de solidaritate față de frații lor din țară, nevoiți să înfrunte o iarnă deosebit de grea, preoților care s-au mobilizat imediat și au transmis apelul în parohiile lor, dar nu în ultimul rând firmelor de transport, fără susținerea cărora această campanie umanitară nu s-ar fi putut realiza.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu